Soep met boerenkool, spek en bonen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 100 g zoetpittig Zeeuws spek
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 200 g winterpeen
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 3 kippenbouillontabletten
  • 1½ liter kraanwater
  • 400 g cannellinibonen in blik
  • 150 g verse boerenkool
  • 75 g conchigliette (pasta)
  • 150 g diepvries tuinerwten

Bereiding

  1. Snijd het spek in kleine stukjes. Verhit de olie in een soeppan en bak het spek 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Schil ondertussen de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in plakjes van ½ cm. Snijd de sjalotten in halve ringen, de knoflook fijn, voeg met de peen toe aan het spek en bak nog 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.
  2. Voeg de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Laat de bonen uitlekken en voeg samen met de boerenkool toe en kook 10 min. op laag vuur. Voeg de pasta en tuinerwten toe en kook 5 min. mee. Roer regelmatig.
Soep met boerenkool, spek en bonen is een recept van Albert Heijn