Speculaascupcakes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 125 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 125 g donkere basterdsuiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 2 middelgrote eieren
  • 3 el volle melk
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el koek- en speculaaskruiden
  • 125 g roze glazuur
  • 30 g chocolade kruidnoten (wit, melk en puur)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren cakevormpjes over de holtes van de muffinvorm.
  2. Doe de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig. Voeg al mixend 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Voeg de melk toe en mix nog 2 min. Spatel het zelfrijzend bakmeel en de koekkruiden erdoor en verdeel het beslag over de cakevormpjes.
  3. Bak de cupcakes in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 5 min. afkoelen in de vorm op een rooster. Neem voorzichtig uit de muffinvorm, zet op een rooster en laat helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 1 uur.
  4. Bereid het roze glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de cupcakes ermee en versier met een paar kruidnoten.
Speculaascupcakes is een recept van Albert Heijn