Runderpie

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 480 g bloem ( extra voor bestuiven)
  • 225 g boter (in blokjes)
  • 3 eieren
  • 2 schaaltjes biefstuk (a ca. 345 g)
  • 4 el olijfolie
  • 1 zak zoete puntpaprika's (2 stuks)
  • 1 dikke plak schouderham (ca. 160 g)
  • 1 prei (in ringen)

Bereiding

  1. Doe 450 g bloem met de boter in een kom en zet 10 min. in de vriezer. Klop 2 eieren met 2 el ijskoud water los en zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Mix de bloem en boter in de keukenmachine korrelig. Schenk al draaiend het ei erbij tot een samenhangende bal. Voeg evt. 1 of 2 el ijswater toe. Vorm een bal, dek af met folie en laat 30 min. koud rusten.
  3. Snijd het vlees in dunne reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees 1 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en neem uit de pan. Snijd de paprika en de ham in reepjes. Roerbak de prei en paprika in dezelfde pan 1 min. Voeg de rest van de bloem toe en roerbak nog 2 min. Meng van het vuur de ham, biefstuk, peper en zout erdoor.
  4. Verwarm de oven op 200 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit. Snijd 2 cirkels van Ø 30 cm. Leg 1 cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep de vulling erop en dek af met de andere cirkel. Plak de randen vast met water. Decoreer met deegsterren, bestrijk met losgeklopt ei en prik er gaatjes in. Bak in ca. 20 min. goudbruin.
Runderpie is een recept van Albert Heijn