Kip tandoori aan de spies

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 cm verse gember (zakje 150 g)
  • 15 g verse koriander (bakje)
  • 2 kipfilets
  • 1 el Indiase currypasta
  • 4 el milde yoghurt
  • 300 g basmatirijst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 600 g diepvries tuinerwten (pak 450 g)

Bereiding

  1. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de helft van de koriander blaadjes fijn. Snijd de kipfilets elk in 2 repen. Meng de gember met de currypasta, yoghurt, fijngesneden koriander en peper en eventueel zout. Voeg de kip toe en laat 20 min. marineren op kamertemperatuur. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rijg de kip aan de satéprikkers. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Snijd ondertussen de rest van de koriander grof. Kook de tuinerwten in 3 min. gaar, giet af en meng met de rijst en de koriander. Serveer de kip tandoori met de tuinerwtenrijst.
Kip tandoori aan de spies is een recept van Albert Heijn