Aardappel en peen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen (iets kruimig)
  • 600 g winterpeen (in dunne plakken)
  • 2 uien (in ringen)
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 el gedroogde dragon
  • 4 el paneermeel
  • 40 g boter

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de aardappelen. Snijd ze in stukken. Kook ze samen met de peen en ui in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Verwarm de melk in een steelpan, voeg samen met de dragon toe aan de aardappelen, peen en ui en stamp tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Schep in de ingevette ovenschaal, bestrooi met paneermeel en verdeel de boter erover. Bak in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Lekker met kibbeling.
Aardappel en peen is een recept van Albert Heijn