Kardemomsorbet met rijstmie

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 50 g mihoen (rijstmie)
  • 1 tl kurkuma
  • 8 el rozensiroop ((toko) of aardbeienlimonadesiroop)
  • ½ tl gemalen kardemom (specerijen)
  • 400 ml melk (ijskoud)
  • ½ liter vanilleijs
  • 100 g witte druiven (gehalveerd)
  • 75 g amandelen (ongezouten, grof gehakt)

Bereiding

  1. Mihoen in stukken breken en met kurkuma 4 min. in kokend water laten wellen. Overdoen in vergiet en laten uitlekken. Siroop in vier hoge glazen schenken en mihoen erover verdelen. Kardemom door melk roeren. In elk glas 2 bolletjes ijs, kwart van druiven en 100 ml melk doen. Amandelen erover strooien en sorbet met lange lepel en rietje serveren.
Kardemomsorbet met rijstmie is een recept van Albert Heijn