Kardemomsorbet met rijstmie
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 50 g mihoen (rijstmie)
- 1 tl kurkuma
- 8 el rozensiroop ((toko) of aardbeienlimonadesiroop)
- ½ tl gemalen kardemom (specerijen)
- 400 ml melk (ijskoud)
- ½ liter vanilleijs
- 100 g witte druiven (gehalveerd)
- 75 g amandelen (ongezouten, grof gehakt)
Bereiding
- Mihoen in stukken breken en met kurkuma 4 min. in kokend water laten wellen. Overdoen in vergiet en laten uitlekken. Siroop in vier hoge glazen schenken en mihoen erover verdelen. Kardemom door melk roeren. In elk glas 2 bolletjes ijs, kwart van druiven en 100 ml melk doen. Amandelen erover strooien en sorbet met lange lepel en rietje serveren.
Kardemomsorbet met rijstmie is een recept van Albert Heijn