Kip met boerenkool, tomaat en witte bonen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 el traditionele olijfolie
  • 300 g Hollandse kipdijfilet
  • 3 tenen knoflook
  • 600 g cannellinibonen in blik
  • 300 g gesneden boerenkool
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 4 el ongezouten geroosterde amandelen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met de olie.
  2. Snijd de kip in stukken van 1 x 1 cm. Kneus de tenen knoflook, pel ze en snijd ze grof. Giet de bonen af. Meng de kip, boerenkool, bonen, tomatenblokjes, tijm en knoflook in de ovenschaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet 20 min. in de oven. Schep geregeld om.
  3. Verdeel de kip, groenten en bonen over 4 borden en bestrooi met de amandelen.
Kip met boerenkool, tomaat en witte bonen is een recept van Albert Heijn