Groenten met ansjovissaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 blikje ansjovisfilets (in olijfolie (46 g), uitgelekt)
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • ½ zakje peterselie ((a 30 g) 2 takjes voor de kinderen)
  • 2 tl kappertjes (potje 100 g)
  • 75 ml olijfolie extra vierge
  • 2 stengels bleekselderij
  • ½ komkommer
  • 1 venkelknol
  • 400 g winterpeen ((zak 1 kg), geschild)
  • 8 cherrytomaten (bakje 250 g)
  • 1 bosje radijs
  • 3 el mayonaise (met yoghurt (potje 350 ml))

Bereiding

  1. Snijd de ansjovis in stukjes. Pureer met de knoflook, de peterselie, de kappertjes en de olie tot een gladde saus met de staafmixer.
  2. Schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd in 3 stukken. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes met een theelepel. Snijd de helften in 3 delen en die in repen. Snijd de venkel in 8 parten en de wortel in repen van hetzelfde formaat als de komkommer. Leg de groenten met de tomaten en de radijsjes op een bord en serveer met de ansjovissaus. 3 Voor de kinderen: Snijd het blad van de 2 takjes peterselie fijn en meng met de mayonaise.
Groenten met ansjovissaus is een recept van Albert Heijn