Groenten met ansjovissaus
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1 blikje ansjovisfilets (in olijfolie (46 g), uitgelekt)
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
- ½ zakje peterselie ((a 30 g) 2 takjes voor de kinderen)
- 2 tl kappertjes (potje 100 g)
- 75 ml olijfolie extra vierge
- 2 stengels bleekselderij
- ½ komkommer
- 1 venkelknol
- 400 g winterpeen ((zak 1 kg), geschild)
- 8 cherrytomaten (bakje 250 g)
- 1 bosje radijs
- 3 el mayonaise (met yoghurt (potje 350 ml))
Bereiding
- Snijd de ansjovis in stukjes. Pureer met de knoflook, de peterselie, de kappertjes en de olie tot een gladde saus met de staafmixer.
- Schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd in 3 stukken. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes met een theelepel. Snijd de helften in 3 delen en die in repen. Snijd de venkel in 8 parten en de wortel in repen van hetzelfde formaat als de komkommer. Leg de groenten met de tomaten en de radijsjes op een bord en serveer met de ansjovissaus. 3 Voor de kinderen: Snijd het blad van de 2 takjes peterselie fijn en meng met de mayonaise.
Groenten met ansjovissaus is een recept van Albert Heijn