Oosterse rijstschotel met makreel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 600 g 1 minuut basmatirijst
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 20 g verse platte peterselie
  • 250 g verse gerookte makreelfilet met peper
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 650 g Thaise roerbakmix
  • 3 el kerriepoeder

Bereiding

  1. Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water. Pel en snijd in partjes.
  2. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Snijd de vrucht in partjes, de peterselie fijn en de makreel in stukjes.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix, kerrie, peterselie en het citroenrasp 4 min.
  4. Schep de rijst en makreel door de groenten en roerbak 3 min. Garneer met het ei en de citroenparten.
Oosterse rijstschotel met makreel is een recept van Albert Heijn