Sperziebonensalade met kaas en basilicum
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 500 g sperziebonen
- 1 rode ui (in dunne halve ringen)
- 2 el rodewijnazijn
- 6 el olijfolie extra vierge
- 100 g witte kaasblokjes (grof verkruimeld)
- 2 el basilicum (in stukjes gescheurd)
Bereiding
- Kook in een pan de sperziebonen in ruim water met zout in ca.10 min. beetgaar. Giet de bonen in een vergiet af en laat ze 5 min. afkoelen.
- Meng intussen in een ruime schaal de azijn met de ui en marineer de ui 5 minuten. Klop de olie en naar smaak zout en peper door de azijn.
- Schep de bonen, kaas en het basilicum door de azijn. Dek de schaaf af en laat de smaken in de koelkast minimaal 2 uur intrekken.
- Neem de salade ca. 20 min. voor gebruik uit de koelkast. Lekker bij gegrilde kip of varkensvlees.
Sperziebonensalade met kaas en basilicum is een recept van Albert Heijn