Sperziebonensalade met kaas en basilicum

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g sperziebonen
  • 1 rode ui (in dunne halve ringen)
  • 2 el rodewijnazijn
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 100 g witte kaasblokjes (grof verkruimeld)
  • 2 el basilicum (in stukjes gescheurd)

Bereiding

  1. Kook in een pan de sperziebonen in ruim water met zout in ca.10 min. beetgaar. Giet de bonen in een vergiet af en laat ze 5 min. afkoelen.
  2. Meng intussen in een ruime schaal de azijn met de ui en marineer de ui 5 minuten. Klop de olie en naar smaak zout en peper door de azijn.
  3. Schep de bonen, kaas en het basilicum door de azijn. Dek de schaaf af en laat de smaken in de koelkast minimaal 2 uur intrekken.
  4. Neem de salade ca. 20 min. voor gebruik uit de koelkast. Lekker bij gegrilde kip of varkensvlees.
Sperziebonensalade met kaas en basilicum is een recept van Albert Heijn