Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • ½ zakje verse peterselie (a 30 g)
  • 1 kg rode aardappels (zak a 1.5 kg)
  • 100 g rozijnen (zak a 500 g)
  • 1 vegetarische rookworst (200 g)
  • 1 zak zuurkool (500 g)
  • 250 ml kruidenbouillon (van 1/2 tablet)
  • 1 tl djinten (gemalen komijn) (potje a 25 g)
  • 1 zak wortel julienne (150 g)
  • 1 beker crème fraîche (125 ml)

Bereiding

  1. Peterselie fijnsnijden. Aardappelen halveren. Rozijnen wellen in warm water. Rookworst in schuine plakjes snijden. Aardappelen in ruim kokend water met zout naar smaak in ca. 20 min. gaarkoken. Intussen zuurkool in bouillon met rozijnen en djintan ca. 15 min. koken. Wortel toevoegen en nog 2 min. meekoken. Kookvocht afgieten. Worst en crème fraîche toevoegen en gerecht doorwarmen. Helft van peterselie erdoor scheppen en zout en peper naar smaak toevoegen. Andere helft door gekookte aardappelen scheppen. Aardappelen over 4 borden verdelen. Zuurkool ernaast scheppen.
Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen is een recept van Albert Heijn