Surinaamse roti kip met sperziebonen en ei

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g kruimige aardappelen
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 370 g kipdijfilet
  • 4 el arachideolie
  • 4 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
  • 100 ml kraanwater
  • 2 tomaten
  • 1 rode peper
  • 400 g diepvries gebroken sperziebonen
  • 4 middelgrote eieren
  • 4 Surinaamse rotivellen

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de uien en knoflook fijn en de kip in blokjes. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui, knoflook en curry madras 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de aardappelen en het water toe en breng aan de kook.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Was de peper, halveer deze in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Voeg de tomaat samen met de peper toe aan de kip en laat 15 min. zachtjes koken op laag vuur met de deksel op de pan. Proef na 10 min. hoe pittig het gerecht is en verwijder desgewenst de peper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg de bonen toe en kook deze in 8 min. beetgaar. Voeg de laatste 6 min. de eieren toe. Giet het water af, laat de boontjes in de pan. Spoel de eieren onder koud water en pel ze.
  4. Verwarm ondertussen de roti’s 20 sec. per kant in een koekenpan of verwarm ze op een bord in de magnetron. Leg de roti’s op de borden en verdeel er de kip, boontjes en de eieren over. Serveer direct.
Surinaamse roti kip met sperziebonen en ei is een recept van Albert Heijn