Schelvisvinken met bospeen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 zak aardappelpuree (750 g, diepvries)
  • 1 bos peen (schoongemaakt)
  • 1 schaal schelvisfilet ((250 g), in 4 stukjes)
  • 12 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 eetlepels gembersiroop (fles a 250 ml)

Bereiding

  1. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de wortels 10 minuten. Wrijf de stukjes schelvis in met zout en peper en wikkel elk stuk in 3 plakjes ontbijtspek, als een slavink.
  2. Bak in een braad- of hapjespan de in spek gewikkelde schelvisvinken rondom mooi bruin en gaar in ca. 12 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  3. Schep de ui in het braadvet en fruit deze glazig. Voeg de wortels, de gembersiroop en wat water toe en stoof de wortels ca. 5 minuten. Serveer de gebakken schelvis met aardappelpuree en bospeen.
Schelvisvinken met bospeen is een recept van Albert Heijn