Schelvisvinken met bospeen
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1 zak aardappelpuree (750 g, diepvries)
- 1 bos peen (schoongemaakt)
- 1 schaal schelvisfilet ((250 g), in 4 stukjes)
- 12 plakjes gerookt ontbijtspek
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 eetlepels gembersiroop (fles a 250 ml)
Bereiding
- Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de wortels 10 minuten. Wrijf de stukjes schelvis in met zout en peper en wikkel elk stuk in 3 plakjes ontbijtspek, als een slavink.
- Bak in een braad- of hapjespan de in spek gewikkelde schelvisvinken rondom mooi bruin en gaar in ca. 12 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Schep de ui in het braadvet en fruit deze glazig. Voeg de wortels, de gembersiroop en wat water toe en stoof de wortels ca. 5 minuten. Serveer de gebakken schelvis met aardappelpuree en bospeen.
Schelvisvinken met bospeen is een recept van Albert Heijn