Zalmquiche
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 5 plakjes diepvries bladerdeeg
- 1 ui
- 15 g verse bieslook (bakje 25 g)
- 250 g diepvries zalmfilets
- 2 el traditionele olijfolie
- 450 g diepvries tuinerwten
- 4 middelgrote eieren
- 250 g Griekse yoghurt (beker à 500 g)
- 100 g gemalen jonge kaas (zakje 175 g)
Bereiding
- Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de bieslook fijn. Snijd de zalmfilet in blokjes. Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de bevroren tuinerwten toe en bak 3 min. mee. Verdeel over de vorm en leg de zalm erop.
- Klop de eieren los met de yoghurt. Meng de kaas, bieslook en peper en zout erdoor en schenk in de vorm. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Zalmquiche is een recept van Albert Heijn