Zalmquiche

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 1 ui
  • 15 g verse bieslook (bakje 25 g)
  • 250 g diepvries zalmfilets
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 450 g diepvries tuinerwten
  • 4 middelgrote eieren
  • 250 g Griekse yoghurt (beker à 500 g)
  • 100 g gemalen jonge kaas (zakje 175 g)

Bereiding

  1. Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de bieslook fijn. Snijd de zalmfilet in blokjes. Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de bevroren tuinerwten toe en bak 3 min. mee. Verdeel over de vorm en leg de zalm erop.
  3. Klop de eieren los met de yoghurt. Meng de kaas, bieslook en peper en zout erdoor en schenk in de vorm. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Zalmquiche is een recept van Albert Heijn