Mie met broccoli, zalm en gembersaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 flesje woksaus (ginger (200 ml))
  • 2 x 350 g broccoli (verdeeld in roosjes met steel)
  • 300 g mienestjes (pak 500 g)
  • 2 el olie
  • 1 ui (in partjes)
  • 50 ml ketjap manis
  • 2 pakjes zalmfilets (graatvrij (a 250 g diepvries), ontdooid)

Bereiding

  1. Los het bouillontablet op in 700 ml kokend water. Voeg 100 ml woksaus toe en kook hierin de broccoliroosjes in 5 min. beetgaar. Giet af, maar bewaar het kookvocht. Kook in een andere pan de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en fruit de uipartjes goudbruin in 5 min. Voeg de rest van de woksaus, de ketjap en 100 ml kookvocht van de broccoli toe en breng aan de kook. Leg de zalm erbij, dek de pan af en stoof de vis op laag vuur 6 min.
  3. Giet de mienestjes af en verdeel deze over 4 diepe borden. Schep met een schuimspaan de broccoli uit de pan en verdeel deze over de mienestjes. Neem de zalm uit de pan en leg deze op de broccoli. Schep de uiensaus over de zalm.
Mie met broccoli, zalm en gembersaus is een recept van Albert Heijn