Winterclafoutis met tuttifrutti

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 g tutti frutti (geweld)
  • 50 ml rum (of kirsch (Gall&Gall))
  • 2 eieren
  • 40 g fijne tafelsuiker
  • 50 g patentbloem
  • 40 g boter (gesmolten)
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 ml melk
  • kaneelpoeder
  • poedersuiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Besprenkel de tuttifrutti met rum en laat het fruit even staan.
  2. Klop in een beslagkom de eieren met de suiker met de handmixer tot een crèmekleurig en romig mengsel. Voeg al kloppend de bloem en wat zout toe en meng dan de boter, crème fraîche en melk erdoor.
  3. Schenk het eimengsel in de ovenschaal en verdeel de tuttifrutti erover. Zet de schaal op het rooster, een richel onder het midden in de oven en bak de clafoutis in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
  4. Bestuif de clafoutis direct uit de oven met kaneel en poedersuiker en laat hem afkoelen tot lauwwarm. Strooi er vlak voor het serveren nog wat poedersuiker over en serveer de clafoutis in punten.
Winterclafoutis met tuttifrutti is een recept van Albert Heijn