Varkenshaas met witlof-druivensalade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 el arachideolie
  • 600 g aardappelballetjes
  • 300 g varkenshaas
  • 3 el honingmosterd
  • 2 tl gedroogde dragon
  • 4 el milde yoghurt
  • 500 g witlof
  • 15 g verse platte peterselie
  • 150 g pitloze rode druiven

Bereiding

  1. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de aardappelballetjes 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de varkenshaas in stukjes. Meng 1/3 van de mosterd met de rest van de olie, de dragon, peper en eventueel zout en schep door de varkenshaas. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in 8 min. goudbruin. Keer halverwege.
  3. Meng ondertussen voor de dressing de rest van de mosterd, de yoghurt, peper en eventueel zout in een ruime kom. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in reepjes en de peterselie fijn. Schep met de druiven door de dressing. Verdeel de varkenshaas met de aardappelballetjes over de borden en serveer de witlofsalade ernaast.
Varkenshaas met witlof-druivensalade is een recept van Albert Heijn