Haasmedaillons met maple-cider glaze

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg roodschillige aardappel (schoongeboend)
  • 2 venkelknollen
  • 4½ el arachideolie
  • 1 el venkelzaad
  • 1 tl zeezout
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el grove mosterd
  • 2 el appelciderazijn
  • 1 tl gemalen anijszaad (potje 33 g)
  • 4 varkenshaasmedaillons
  • 100 g babyspinazie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aardappelen in de lengte in parten. Snijd de venkelknollen in de lengte in dunne parten. Doe de aardappel, venkel, 3 el olie, het venkelzaad, (versgemalen) peper en het zeezout in de ovenschaal en schep om. Bak ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep elke 15 min. om.
  2. Meng na 30 min. oventijd de ahornsiroop, mosterd, 1 el azijn, het anijszaad, 1/2 el olie, peper en eventueel zout. Bestrijk het vlees met de helft van de glaze. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril het vlees 6 min. Keer het vlees en bestrijk nogmaals met de glaze. Gril nog 6 min. Neem het vlees uit de pan, keer om, leg op een bord en bestrijk met de rest van de glaze. Laat 5 min. afgedekt rusten.
  3. Klop ondertussen de rest van de olie en de azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout tot een dressing en schep om met de spinazie. Serveer de spinazie met de geroosterde aardappel en venkel bij de haasmedaillons.
Haasmedaillons met maple-cider glaze is een recept van Albert Heijn