Tomaten-bonensoep

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 1 zak paprika groen/rood/geel
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g magere spekreepjes (duopak)
  • 450 g aardappelschijfjes
  • 485 ml basis voor heldere tomatensoep
  • 740 g bruine bonen in pot

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd in halve ringen. Snijd de paprika in blokjes en pers de knoflook uit. Bak de spekreepjes in een braad- of soeppan uit en schep ze uit de pan. Schep de aardappelen en de groenten in het spekvet, voeg de knoflook toe en roerbak 5 min. Schep de helft van de groenten uit de pan in een kom.
  2. Schenk bij de inhoud van de pan de 'basis voor heldere tomatensoep' met water volgens de aanwijzingen op de pot. Roer de spekjes en de helft van de bruine bonen met vocht erbij. Voeg aan de groenten in de kom de rest van de bruine bonen met vocht toe en pureer dit mengsel met de staafmixer. Roer de puree door de soep. Breng de soep al roerend aan de kook en kook hem 10 min. zachtjes door.
Tomaten-bonensoep is een recept van Albert Heijn