Geroosterde zalm op aardappelsalade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 duopak aardappelschijfjes (700 g)
  • 1 venkelknol
  • 75 ml mayonaise
  • 1 citroen (uitgeperst)
  • 4 zalmfilets (wild a ca. 125 g (zak 750 g diepvries) ontdooid)
  • 2 el olijfolie
  • 1 komkommer (in halve plakjes)
  • 1 zak veldsla (75 g)

Bereiding

  1. Kook de aardappelschijfjes in ca. 15 minuten gaar. Snijd de venkel in smalle ringen en kook ze 1 minuut mee met de aardappelen. Roer een dressing van de mayonaise, 2 eetlepels citroensap, 75 ml water en zout en peper naar smaak. Giet de aardappelen en de venkel af, schep ze om met de dressing en laat de aardappel-salade helemaal afkoelen.
  2. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Bestrijk de zalm met 1-2 eetlepels citroensap en olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en laat het ca. 5 minuten intrekken. Meng de komkommer en de veldsla door de aardappelsalade.
  3. Verhit een antiaanbakkoekenpan en bak hierin de zalmfilets aan beide kanten 3 minuten. Serveer de aardappelsalade erbij.
Geroosterde zalm op aardappelsalade is een recept van Albert Heijn