receptenzoeker

receptenzoeker.nl

Geplaatst op 20-09-2023

Omrekenen van cup naar gram

Het omrekenen van cups naar grammen is afhankelijk van het soort ingrediënt dat je meet, omdat de dichtheid (massa per volume) van ingrediënten kan variëren. Daarom is er geen eenheidswaarde die voor alle ingrediënten geldt. Om cups naar grammen om te rekenen, heb je de dichtheid van het specifieke ingrediënt nodig. Hier is een algemene richtlijn voor sommige veelvoorkomende ingrediënten:

  1. Water: 1 cup water is ongeveer 240 gram.

  2. Meel (tarwebloem): 1 cup meel is ongeveer 120-125 gram.

  3. Suiker (kristalsuiker, witte suiker): 1 cup suiker is ongeveer 200-220 gram.

  4. Boter: 1 cup boter is ongeveer 225-240 gram.

  5. Melk: 1 cup melk is ongeveer 240 gram.

  6. Havermout (gerolde haver): 1 cup havermout is ongeveer 90-100 gram.

  7. Bruine suiker: 1 cup bruine suiker is ongeveer 200-220 gram, maar dit kan variëren afhankelijk van de verpakking en de mate van verdichting.

Houd er rekening mee dat deze conversies bij benadering zijn en kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de compactheid van het ingrediënt en de vochtigheidsgraad. Het is ook belangrijk om te weten dat sommige recepten specifiek metingen in grammen kunnen geven, wat nauwkeuriger is dan metingen in cups.

Als je exacte metingen wilt, kun je het beste een keukenweegschaal gebruiken om je ingrediënten af te wegen in grammen. Dit zal zorgen voor nauwkeurige resultaten bij het koken en bakken.

Photo by Sarah Pflug from Burst