Pappardelle met verse tomatensaus - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 6 trostomaten
  • 1 rode peper
  • 1 zakje gepelde pistachenootjes ((55 g), grofgehakt)
  • 1 zakje verse basilicum ((15 g), fijngesneden)
  • 2 takjes munt (fijngehakt)
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 bak verse pappardelle (koelverse pasta, 250 g)
  • 100 g grano padano kaas (in flinters geschaafd (of bakje 100 g))

Bereiding

  1. (ca. 1 uur van tevoren): Tomaten inkruisen, kort onderdompelen in kokend water en velletjes verwijderen. Tomaten halveren, zaadjes eruit scheppen en vruchtvlees in blokjes snijden. Zaadjes van peper verwijderen en vruchtvlees zeer fijn snijden. In schaal tomatenblokjes mengen met rode peper, pistachenoten, basilicum, munt en olie. Op smaak brengen met zout en smaken 1 uur laten intrekken.
  2. Tomatensaus weer opwarmen. Pappardelle in ruim kokend water met zout in 4 min. beetgaar koken. Pasta afgieten en tomatensaus erdoor scheppen. Bestrooien met kaasflinters.
Pappardelle met verse tomatensaus - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn