Gevulde tomaat met gehakt en maïs - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • ½ zakje verse peterselie (a 30 g)
  • 1 blikje maïskorrels (300 g)
  • 8 vleestomaten
  • 150 g lichtbelegen kaas
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 schaaltje rundergehakt (ca. 300 g)
  • 1 fougasse de boulogne (brood, 350 g)

Bereiding

  1. Oven op 200 ºC voorverwarmen. Peterselie fijnknippen. Maïs laten uitlekken. Tomaten wassen, kapjes eraf snijden en vruchtvlees eruit scheppen (wordt verder niet gebruikt). Kaas in kleine blokjes snijden. In koekenpan olie verhitten en knoflook erboven uitpersen. Gehakt in knoflookolie rul bakken. Maïs, peterselie, kaas en zout en peper naar smaak door gehakt mengen. Tomaten in ingevette ovenschaal zetten, met gehaktmengsel hoog opvullen. In midden van oven tomaten in 20 min. gaar laten worden. Na 15 min. brood naast tomaten meebakken. Gevulde tomaten met brood serveren. Lekker met komkommersalade.
Gevulde tomaat met gehakt en maïs - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn