Kooldumplings gevuld met confit de canard

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 Chinese kool
  • 2 gekonfijte eendenbouten in blik
  • 2 bosuitjes
  • 1 citroen
  • 75 ml hoisinsaus
  • 1 tl Saitaku zwart sesamzaad geroosterd in strooier

Bereiding

  1. Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Haal een mooie blad per persoon van de kool en blancheer ze 1 voor 1 in 2 min. Spoel met koud water en dep droog met keukenpapier.
  2. Haal ondertussen het vlees van de eendenbouten en doe in een kom. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Snijd de bosui fijn, boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het vlees met de bosui, het citroenrasp, 3 el citroensap (per 4 personen) en de hoisinsaus. Breng op smaak met flink wat zwarte peper.
  3. Leg ¼ van het confitmengsel op het stevige deel van de kool en rol op tot de helft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op tot een pakketje. Maak zo alle pakketjes. Leg ze met de mooiste kant naar boven op de borden en bestrooi met het sesamzaad.
Kooldumplings gevuld met confit de canard is een recept van Albert Heijn