Knapperige oosterse rijst met vega kipstukjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • 1 bos radijs
  • 50 ml azijn
  • 50 ml water
  • 2 el (arachide)olie
  • 350 g vegetarische kipstuckjes (pak à 175 g)
  • 6 el dark soy sauce
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm verse gember
  • 2 preien
  • 400 g roerbakmix (zak)
  • 15 g verse peterselie

Bereiding

  1. Breng een ruime pan met water en eventueel wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook in 8 min. op laag vuur en met de deksel op de pan gaar. Giet af in een vergiet, doe de rijst terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Maak ondertussen de radijs schoon en snijd in kwarten. Meng met de azijn, het water, peper en eventueel zout en laat staan tot gebruik.
  3. Verhit ondertussen de helft van de olie in de wok en roerbak de vega kipstukjes met 2 el soy sauce 6 min. Schep met de schuimspaan uit de wok op een bord.
  4. Snipper de uien. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn. Was de prei en snijd in dunne ringen.
  5. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de ui, knoflook en gember 3 min. Voeg de prei en roerbakmix toe en roerbak nog 3 min. Schep de rijst erdoor en breng op smaak met de rest van de soy sauce, peper en eventueel zout.
  6. Snijd de peterselie grof. Verdeel de rijst over de borden en schep de vegastukjes erop. Garneer met de peterselie en serveer met de radijs.
Knapperige oosterse rijst met vega kipstukjes is een recept van Albert Heijn