Canard à l'orange

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 handsinaasappels
  • 4 kleine eendenborstfilets
  • ½ pot gevogeltefond (a 380 ml)
  • 2 eetlepels cognac (of sinaasappellikeur slijter)
  • 2 takjes tijm
  • 2 eetlepels roomboter

Bereiding

  1. 1 sinaasappel schoonboenen, met dunschiller repen van schil trekken en deze in flinterdunne reepjes snijden (of citrustrekker gebruiken). Beide sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden. Oven voorverwarmen op 175 °C. Eendenborstfilets op kamertemperatuur laten komen. Met scherp mes ruitpatroon in velkant kerven. Fond, schil, cognac en tijm in steelpan op hoog vuur tot helft laten inkoken. Intussen in koekenpan 1 el boter verhitten. Eendenborstfilets met velkant in pan leggen en 4 min. bakken. Keren en andere kant nog 3 min. bakken. Vlees uit pan nemen en bestrooien met zout en peper. Vlees in oven in ca. 8 min. rosé laten worden. Van bakvet 2-3 el door ingekookte fond roeren. Partjes sinaasappel erdoor scheppen, tijm verwijderen. Van vuur af 1 el koude boter door saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Eendenborstfilets schuin in plakken snijden en over vier warme borden verdelen. Saus ernaast scheppen.
Canard à l'orange is een recept van Albert Heijn