Bonenstoofpot à la dijonnaise
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 2 uien (in ringen)
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 1 zak paprikamix ((3 stuks groen en rood en geel), in stukken)
- 1 groentebouillontablet
- 150 ml droge witte wijn
- 1 blikje Spaanse reuzenbonen (425 g)
- 1 Frans stokbrood (voorgebakken)
- 1 zakje gemalen belegen kaas (175 g)
- 1 rode ui (in heel dunne ringen)
- 2 el mosterd (bijv. Dijonmosterd)
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een diepe pan en fruit de uien 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit nog 2 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. op middelhoog vuur.
- Voeg 500 ml water, het bouillontablet, de witte wijn en de reuzenbonen toe en laat 30 min. zachtjes stoven.
- Snijd ondertussen het stokbrood in de lengte doormidden. Verdeel eerst de kaas en dan de rode ui over de helften en bak 8 min. in de oven.
- Haal de stoofpot van het vuur en roer de mosterd en de crème fraîche erdoor. Serveer met het kaas-uienbrood.
Bonenstoofpot à la dijonnaise is een recept van Albert Heijn