Bonenstoofpot à la dijonnaise

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 2 uien (in ringen)
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 zak paprikamix ((3 stuks groen en rood en geel), in stukken)
  • 1 groentebouillontablet
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 blikje Spaanse reuzenbonen (425 g)
  • 1 Frans stokbrood (voorgebakken)
  • 1 zakje gemalen belegen kaas (175 g)
  • 1 rode ui (in heel dunne ringen)
  • 2 el mosterd (bijv. Dijonmosterd)
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een diepe pan en fruit de uien 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit nog 2 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. op middelhoog vuur.
  2. Voeg 500 ml water, het bouillontablet, de witte wijn en de reuzenbonen toe en laat 30 min. zachtjes stoven.
  3. Snijd ondertussen het stokbrood in de lengte doormidden. Verdeel eerst de kaas en dan de rode ui over de helften en bak 8 min. in de oven.
  4. Haal de stoofpot van het vuur en roer de mosterd en de crème fraîche erdoor. Serveer met het kaas-uienbrood.
Bonenstoofpot à la dijonnaise is een recept van Albert Heijn