Vega-bonensoep

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 stuks winterpeen (250 g)
  • 2 preien (gewassen)
  • 2 aardappelen (geschild)
  • 50 g boter
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 blik bruine bonen ((800 g), uitgelekt)
  • 1 schaal spekreepjes (150 g, vega)

Bereiding

  1. Snijd de winterpeen in kleine blokjes en de prei in dunne ringen. Snijd de aardappelen in blokjes.
  2. Verhit 25 g boter in een soeppan en bak de helft van de peen, prei, ui en aardappel 5 min. Voeg de bouillontabletten, bruine bonen en 1 liter water toe. Breng aan de kook en laat 8 min. zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rest van de groenten toe en kook nog 6-7 min. tot de groenten beetgaar zijn. Roer regelmatig.
  3. Verhit ondertussen de rest van de boter in een pan en bak de spekjes in 3 min. bruin. Voeg toe aan de soep. Lekker met gebakken uitjes.
Vega-bonensoep is een recept van Albert Heijn