Verse pasta in kruidige tomatensaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g koelverse perline con formaggio pasta (pakje à 250 g)
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 rode peper
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 250 g Italiaanse roerbakgroente courgette
  • 200 g verse peultjes (zak)
  • 390 g pastasaus basis Italiaanse kruiden (pakje)
  • 50 g Parmigiano Reggiano (stuk)
  • 50 g geroosterde pijnboompitten (bakje, koelvers)

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de cherrytomaten. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherpmesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakgroente, rode peper, peultjes en cherrytomaten 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de saus toe en verwarm 3 min. Roer regelmatig.
  3. Rasp ondertussen de kaas. Giet de pasta af in een vergiet en laat uitlekken. Schep de pasta door de saus en verdeel over de borden. Bestrooi met de kaas en pijnboompitten.
Verse pasta in kruidige tomatensaus is een recept van Albert Heijn