Vega arepas met bonen en salsa

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 330 g voorgekookt maismeel (Pan)
  • 1 tl zout
  • 500 ml water
  • 3 el zonnebloemolie
  • 800 g zwarte bonen
  • 2½ el Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo (specerijenmelange)
  • 1 gele paprika
  • 200 g feta
  • 15 g verse munt (bakje)
  • 10 g verse peterselie (zakje 30 g)
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 tl tabasco red peppersauce

Bereiding

  1. Doe het maismeel en zout in een kom. Voeg al roerend het water toe en kneed snel tot een deeg. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties en vorm hier balletjes van. Rol de balletjes met een deegroller uit tot een ½ cm dikte. Neem 2 koekenpannen. Verhit in elke pan 1 el olie en bak per pan 4 maisbroodjes op middelhoog vuur 10 min. Keer regelmatig.
  2. Laat ondertussen de bonen uitlekken. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de bonen met de picadillo op middelhoog vuur 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Stamp met de pureestamper tot een grove puree.
  3. Halveer ondertussen de paprika en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de feta in blokjes. Haal de blaadjes van de munt. Doe met de peterselie en wijnazijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Meng de tabasco erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de maisbroodjes open als een envelopje. Verdeel de bonenpuree, salsa, feta en paprika erover. Serveer direct.
Vega arepas met bonen en salsa is een recept van Albert Heijn