Vega falafel-slawraps met homemade tzatziki

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 275 g notenrijst
  • 1 komkommer
  • ½ tl zout
  • 1 teen knoflook
  • 15 g verse platte peterselie
  • 5 trostomaten
  • 400 g falafel
  • 170 g Griekse yoghurt (0% vet) (bakje)
  • 150 g rauwkost radijsmix (zakje)
  • 4 kropjes babyromainesla

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp de helft van de komkommer en meng met het zout. Doe in een bolzeef en hang 10 min. boven een kom zodat het vocht eruit lekt. Snijd ondertussen de rest van de komkommer in blokjes en de knoflook en peterselie fijn. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Leg de falafel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
  4. Spoel ondertussen het komkommerrasp onder koud stromend water en druk met de bolle kant van een lepel het vocht eruit. Meng het rasp met de yoghurt, knoflook, peper en eventueel zout. Schep de komkommerblokjes, tomaat, peterselie en radijsmix door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Haal de grote blaadjes sla los. Snijd de kern van de kropjes fijn en meng door de rijstsalade. Doe de rijstsalade, falafel, tzatziki en slablaadjes in aparte schalen en zet op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen slawrap maken.
Vega falafel-slawraps met homemade tzatziki is een recept van Albert Heijn