Sandwich met vega smeerworst en gekarameliseerde uien

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 15 g ongezouten roomboter
  • 50 g kristalsuiker
  • 2 el witte wijnazijn
  • 8 sneetjes Liefde & Passie speltbroden
  • 120 g vegetarische smeerworst
  • 75 g rucola
  • 1 el grove mosterd

Bereiding

  1. Snijd de ui in ringen. Verhit de boter in een pan en fruit de ui 10 min. op laag vuur. Voeg de suiker toe en laat karamelliseren. Voeg de azijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat nog 10 min. op laag vuur zachtjes stoven. Laat de uien afkoelen.
  2. Rooster ondertussen de sneetjes brood. Besmeer de helft van de boterhammen met de smeerworst. Verdeel hierover de gekarameliseerde uien en de rucola. Besmeer de overige boterhammen met de mosterd en leg met de besmeerde kant op de rucola.
Sandwich met vega smeerworst en gekarameliseerde uien is een recept van Albert Heijn