3x vega pinchos
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 4 el zoete sherry
- 8 gedroogde abrikozen
- 150 g geitenkaas (stuk)
- 1 teen knoflook
- 7½ g verse koriander
- 7 el traditionele olijfolie
- 1 courgette
- 2 verse ciabatta's
- 2 gegrilde rode paprika's in pot
- 150 g Manchego kazen
- 8 balletjes falafel
Bereiding
- Meng de abrikozen en sherry in een kom en laat 1 uur staan. Snijd de geitenkaas in blokjes. Maal de knoflook, koriander en olie 30 sec. in de blender. Voeg de kaas toe en maal grof, laat 45 min. staan.
- Schaaf de courgette in lange plakken. Bestrijk met olie. Gril ze 2 min. in de grillpan. Keer na 1 min. Bestrooi op een bord met peper en zout. Snijd de ciabatta’s in sneetjes (6 per persoon). Gril het brood 3 min. in de achtergebleven olie. Keer halverwege. Snijd de Manchego kaas in puntjes (per persoon 4 puntjes). Snijd elke paprika in 4 ringen.
- Verdeel de courgette over 8 broodjes. Leg er de gekruide geitenkaas op. Zet vast met een prikker. Leg telkens 2 Manchegopuntjes op 8 broodjes. Leg er een abrikoos op. Zet vast met een prikker. Verhit rest van de olie in een pan. Bak falafel 2 min. Verdeel de paprika over rest van broodjes en leg er een balletje op. Zet vast met een prikker.
3x vega pinchos is een recept van Albert Heijn