Rodekoolschotel met uiengehakt

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 4 uien
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 350 g Garden Gourmet fijngehakt
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1320 g rodekool met appel in pot
  • 30 g ongezouten roomboter

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de aardappelen. Snijd ze in vieren en kook ze in 20 min. gaar.
  2. Snijd de ui in parten. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 3 min. Roer het gehakt, de kruiden en breng op smaak met peper en zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de rodekool erover.
  3. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over de rodekool. Verdeel de blokjes boter over de aardappelpuree. Zet de ovenschotel ca. 30 min. in de oven tot de puree goudbruin is.
Rodekoolschotel met uiengehakt is een recept van Albert Heijn