Vega-quesadilla

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 15 g verse koriander
  • 400 g black eyed bonen (blik)
  • 300 g mais in blik
  • 150 g dip tomato & jalapeño (bakje)
  • 180 g vegaschnitzels (schaal)
  • 100 g Cheddar Tophat 48 (kaas)
  • 125 g crème fraîche
  • 2 tl tabasco red peppersauce (flesje 57 ml)
  • 8 gordita's

Bereiding

  1. Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm. Snipper de ui en snijd de koriander fijn. Laat de bonen en mais apart van elkaar uitlekken. Meng de paprika met de ui, de helft van de koriander, de bonen en tomatendip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd de schnitzels in reepjes van ½ cm. Rasp de cheddar en meng met de mais, de rest van de koriander en de crème fraîche. Breng op smaak met de tabasco red peppersauce.
  3. Verdeel het mais-kaasmengsel en de schnitzelreepjes over de helft van de gordita’s en dek af met de rest van de gordita’s (dit heet een quesadilla). Bak in twee ruime koekenpannen elk 1 quesadilla 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo ook de andere quesadilla’s en serveer met de bonensalade.
Vega-quesadilla is een recept van Albert Heijn